Strokovno predavanje

Spoštovani člani, sodniki, ljubitelji terierjev,

Za vas smo v okviru dogodkov ob mednarodnih razstavah v Mariboru in klubski razstavi pripravili STROKOVNO PREDAVANJE o pasmah Staffordshire Bull terier, Jack Russel Terrier ter Parson Russel terrier. Predavanje bo potekalo v petek 17. aprila 2015 v hotelu City, Maribor. Predviden je naslednji okvirni urnik prireditve:

  • Od 16.30 dalje, prihod udeležencev
  • 17.00 – Staffordshire Bull Terrier, predavata Audrey Hubery in Alan Hedges (Velika Britanija)
  • 18.00 – Jack Russel in Parson Russel Terrier, predava Luis Gorjao Henriques (Portugalska)
  • 19.00 – predviden zaključek dogodka

Predavanji bosta potekali v angleškem jeziku brez prevoda. Iz organizacijskih razlogov je obvezna predhodna prijava in sicer najkasneje do četrtka 16.4.2015 na elektronski naslov: info.sktklub@gmail.com Cena udeležbe znaša simboličnih 5 eur in jo je potrebno predhodno poravnati na transkacijski račun SKT št. SI 56 02031-0091999266, odprtem pri NLB d.d. (z namenom “Predavanje – ime in priimek udeleženca”).

Vljudno vabljeni!

Audrey Hubery: je med vzreditelji in lastniki Staffordov ena izmed najbolj spoštovanih sodnic. V njenem matičnem klubu The North Eastern Staffordshire Bull Terrier Club je doživljenjska podpredsednica, prav tako še vedno zelo aktivna pri reševanju Staffordov kot izgubljenih ali zavrženih živali v okviru Staffordshire Bull Terrier Welfare. Pod svojo psarno „Nozac“ je vzgojila ali bila lastnica velikega števila najbolj znamenitih psov, kot so: Rellim Deed I do, Nozac Tinge Of Red, Nozac Iron Fighter, Ch. Rellim Black Ace, njegov brat iz legla Ch & Am. Ch. Rellim Task Force of Nozac, Nozac King of The Road, Sharebelle Rum Punch of Eastaff – nesrečna psička, ki je v svoji karieri dosegla 2 CC in 13 RCC, Ch.,Judael Both Barrels at Nozac z 18 CC, slednji pa je prejel tudi veliko drugih nazivov, kot so Top puppy, Top sire, Crufts BOB. Gus je tudi oče 9 angleških šamipionov. Na zadnji najbolj prestižni razstavi psov na svetu CRUFTS 2015 je imela čast soditi samce in izbrati najboljšega v pasmi.

Alan Hedges je zagotovo med lastniki Staffordshirskih Bull Terrierjev najbolj poznana oseba na svetu. Je predsednik pasemskega komiteja v Veliki Britaniji. Je specialist in sodi po vseh državah sveta, tako specialne razstave kot tudi najprestižnejše, kot je bila svetovna razstava psov v Budimpešti pred dvemi leti. Od leta 1977 je vzreditelj Staffordov, znan pod imenom Ramblix. V svoje karieri je vzredil kar nekaj šampionov, je pa absolutni zmagovalec v pridobljenih nazivih CC (Challenge Certifikat), saj jih je, tako s svojimi kot tudi s psi, ki jih je samo razstavljal, prejel več kot 100, kar je največje število v zgodovini pasme v Veliki Britaniji. Od leta 1996 vsako leto izdaja tudi knjigo The Stafford Book. Je licenciran predavatelj pri angleškem Kennel Club-u in inštruktor „handlinga“. Predavanja vrši tako po Veliki Britaniji kot tudi drugod po svetu.

Luis Gorjao Henriques je mednarodni kinološki sodnik, generalni sekretar Portugalske kinološke zveze, mednarodnega združenja terierjev Interra ter vzreditelj pasem Jack Russell in Parsson Russel Terrier v psarni Vale de Criz. Njegovi psi ter psi njegove vzreje nosijo več kot 300 šampionskih naslovov. Sodi po celotni Evropi.